GENEL KURUL TOPLANTI RAPORUMUZ ÇIKTI!
25.02.2017 10:00
GENEL KURUL TOPLANTI RAPORUMUZ ÇIKTI!
Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağı Genel Kurul Toplantısı, 25 Şubat 2017, Ankara
Giriş
12 Aralık 2016 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla 25 Şubat 2017 tarihinde Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı’nın (Ortaklık Ağı) 3. Genel Kurulu 28 (katılan üye örgüt sayısı) üyenin katılımıyla ve aşağıdaki gündemle gerçekleşmiştir.
Gündem
KARAR: Ankara Hitit Spor Derneği’nden Güler’in önerisiyle Gündem’de yer alan “Ağ Yürütme Kurulunun Seçimi” bölümüyle “Ağ Çalışma Protokolünde Değişiklik Önerileri ve Bunların Oylanması” bölümleri yer değiştirdi. Protokol değişiklikleri görüşmesi öğleden önceye alındı.
Zaman
|
Konu
|
09:30 – 10:00
|
Kayıt
|
10:00 – 10:30
|
AçılışGenel Kurul Başkanı ve Raportör seçimleri
|
10:30 – 11:15
|
Ağ Faaliyetleri / Ağ kaynaklı Faaliyetler 2015-2017
|
11:15 – 11:30
|
Ara
|
11:30 – 12:30
|
Ağ Çalışma Protokolünde değişiklik önerileri ve bunların oylanması
|
12:30 – 13:30
|
Öğle yemeği
|
13:30 – 14:30
|
Ağ Yürütme Kurulunun Seçimi
|
14:30 – 15:30
|
2017-2019 Faaliyet PlanıKampanyalar ve Ağ için görünürlük materyallerinin görüşülmesi
|
15:30 – 15:45
|
Ara
|
15:45 – 16:30
|
Öneriler ve Kapanış
|
Yukarıdaki gündem ile toplanan Ortaklık Ağı Genel Kurulunda alınan kararlar ve gerçekleşen tartışmalar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
Açılış ve Genel Kurul Başkanı ve Raportör Seçimi
Toplantı, Ağın Yürütme Kurulu adına İnsan Hakları Derneği’ni temsilen Hüseyin Küçükbalaban’ın açılışıyla ve katılımcılıların temsil ettikleri kurumları kısaca tanıtmasıyla başladı.
KARAR: Ankara Hitit Gençlik ve Spor Derneği’ni temsilen Emin Güler genel kurul başkanı, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’ni temsilen Gizem Öykü Başkaya raportör seçilmiştir.
Ağ Faaliyetleri / Ağ Kaynaklı Faaliyetler 2015-2017
- Sekretarya üyelerin de katkısıyla ağ faaliyetlerini sunmuştur.
- Toplantının bu bölümüne UNICEF’ten Dilek Karagöz UNICEF projesinin arka planından ve projenin ağ ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini artırma; sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları arasındaki mesafeyi kısaltma hedeflerinden bahsederek destek verdi. Yine UNICEF’ten Derya Dostlar Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağının, kurulacak olan engelli ağına iyi örnek teşkil ettiğinin altını çizdi.
Ağ Çalışma Protokolünde Değişiklik Önerileri ve Bunların Oylanması
KARAR: Protokol ve Mutabakat Metininde öngörülen değişiklikler kabul edilmiştir. Protokole üyelik kategorileri eklenmiş, yürütme kurulunun görevleri yeniden tanımlanmış, sekretaryanın görev tanımı yazılmış ve ağın ilkeleri gözden geçirilmiştir.
- Yürütme Kurulu’nun Sekretarya ile birlikte oluşturduğu Ağ Çalışma Protokolü’ndeki değişiklik önerileri ve gerekçeleri Ağın Yürütme Kurulu adına İnsan Hakları Derneği’ni temsilen Hüseyin Küçükbalaban tarafından Genel Kurul’a sunuldu. Genel Kurul toplantısında yer alan kurum temsilcileri soruları ve yorumlarıyla protokol metininde öngörülen değişikliklere katkı verdi. Her bir değişiklik tek tek oylandı.
Oy çokluğuyla kabul edilen güncellenmiş Protokol ve Mutabakat Metni:
Ağın Yürütme Kurulunun Seçimi
KARAR: Türk Psikologlar Derneği (TPD), Yüksek Öğretimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme (YÖRET), İnsan Hakları Derneği (İHD), Başak Kültür ve Sanat Vakfı, Kalkınma Atölyesi, Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALIKEV), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) asil yürütme kurulu üyeleri olarak seçilmiştir. Türkiye Psikiyatri Derneği, (Toplumsal Haklar ve Araştırma Derneği) TOHAD, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk), Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği (EHDD), Hayat Sende Derneği, Ankara Hitit Gençlik ve Spor Klubü Derneği, Mazlum Derneği yürütme kurulu yedek üyeleri olarak seçilmişlerdir.
- İnsan Hakları Derneği, Kalkınma Atölyesi, Türk Psikologlar Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği, Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı (YÖRET), Ankara Hitit Gençlik ve Spor Klubü Derneği, Başak Kültür ve Sanat Vakfı, Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Koruncuk Vakfı, Hayat Sende Derneği, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği ve Mazlum Derneği yürütme kurulu üyeliğine adaylığını koydular.
- Oylamanın sonucunda yürütme kurulu asil ve yedek üyeleri aşağıdaki gibidir. Eşitlik durumunda kalan SHUDER ve Türkiye Psikiyatri Derneği için ikinci bir oylamaya gidildi.
Yürütme Kurulu Asil Üyeleri:
- Türk Psikologlar Derneği ( 24 oy)
- YÖRET (21 oy)
- İHD (20 oy)
- Başak Kültür ve Sanat Vakfı (19 oy)
- Kalkınma Atölyesi (15 oy)
- ALIKEV (14 oy)
- SHUDER (13 oy) (ikinci oylama 15 oy)
Yürütme Kurulu Yedek Üyeleri:
- Türkiye Psikiyatri Derneği (13 oy) ( ikinci oylama 10 oy)
- TOHAD (11oy)
- Koruncuk (9 oy)
- Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği (6 oy)
- Hayat Sende Derneği (4 oy)
- Ankara HititGençlik ve Spor Klubü Derneği (3 oy)
- Mazlum Derneği (2 oy)
2017-2018 Faaliyet Planı ve Ağ için Görünürlük Materyallerinin Görüşülmesi
KARAR: Protokol değişikliği ile ilişkili olarak broşürün güncellenmesine karar verildi.
KARAR: Ağ görünürlük materyalleri için Sekreterya’nın ayırdığı bütçenin kullanılmasında aşağıdaki önerilerin dikkate alınmasına karar verilmiştir:
- Stickerlar yapılabilir
- Kalem
- Kalemtıraş
- Broşür güncellenecek
- Ağın işaret diliyle anlatıldığı görsel araç / vidyolar
- Stop-motion/ sesli materyaller
- Braille alfabesinin broşür ve diğer materyaller
- Web sitesinin erişiminin artırılması için
- Ağda bulunan kuruluşların havalı haritası
- Çocuklara yönelik / farklı gelişim düzeyleri için ağ anlatımı (internet sitesi/broşür vb)
- Ağın internet üzerinde reklamının alınması
- Çocuk dostu çocuk hakları sözleşmesi/çocuğa karşı şiddet türleri üzerinden/kampanyalar görsel baskısı
- Billboardlar / toplu taşımada reklam konulması
- Maçlarda taraftarlara ağın pankart açılması
- Puzzle/yapboz
- Uçurtma yapalım
- Karar vericilere yönelik masa üstü materyaller (kalem, kalemlik, masa saati, kare not kağıtlık, bardak altlıkları [mermer ya da taş baskı])
- Bileklik (kayıp çocuklar gibi olmasın)
- Anahtarlık
- Rozet
- Powerbank
KARAR: Ağın işaret diliyle tanıtılmasına dönük çalışmaların yapılmasına, websitesinin erişilebilirliğinin arttırılması için çalışmalar yapılmasına ve çocuklara ağı anlatacak bir görünürlük materyalleri tasarlanmasına karar verildi.
KARAR: 2017-2018 taslak faaliyet planının Sekretarya tarafından hazırlanıp Yürütme Kurulu’na onay için ve tüm üyelere bir ay içinde gönderilmesine karar verildi.
Ek 1. Katılımcı Listesi
(Alfabetik)
|
Ad
|
Soyad
|
Üye örgüt
|
1
|
Adem
|
Arkadaş-Thibert
|
ICC
|
2
|
Ayşegül
|
Taşıtman
|
Sabancı Üniversitesi Gender Forum
|
3
|
Bengi
|
Semerci
|
Türkiye Psikiyatri Derneği
|
4
|
Berin
|
Alaca
|
ÖZ-GE-DER
|
5
|
Beril
|
Uğuz
|
ICC
|
7
|
Damla
|
Kuru
|
ICC
|
8
|
Deniz
|
Can
|
ÇAÇAv
|
9
|
Derya
|
Dostlar
|
UNICEF
|
10
|
Dilek
|
Dermancıoğlu
|
ÇAÇAv
|
11
|
Dilek
|
Karagöz
|
UNICEF
|
12
|
Ebru
|
Ergin
|
Türk Psikologlar Derneği
|
13
|
Elif
|
Yurtsever
|
Hayat Sende
|
14
|
Emin
|
Güler
|
Ankara Hitit Spor
|
15
|
Ersin
|
Tek
|
ALIKEV
|
16
|
Figen
|
Paslı
|
Çocuk İhmal ve İstismarı Derneği /Gazi Çocuk Koruma
|
17
|
Gizem Öykü
|
Başkaya
|
İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi
|
18
|
Görkem
|
Demirdöğer
|
Koruncuk
|
19
|
Gözde
|
Durmuş
|
İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi
|
20
|
Hüseyin
|
Küçükbalaban
|
İHD
|
21
|
Işıl
|
Erdemli
|
ICC
|
22
|
İdil Seda
|
Ak
|
TOHAD
|
23
|
İrem
|
Kor
|
ICC
|
24
|
Kenan
|
Topçu
|
SHUDER
|
25
|
Mariye
|
Bildirici
|
Mazlumder Diyarbakır Şubesi
|
26
|
Melahat Arıker
|
Arıker
|
Başak Kültür Sanat Vakfı
|
27
|
Nermin
|
Çiftçi
|
YÖRET
|
28
|
Nevra
|
Erten
|
Koruncuk
|
29
|
Nisan Su
|
Tablacı
|
TEGV
|
30
|
Nurgül
|
Gül
|
Kültür Kenti Vakfı
|
31
|
Ozan
|
Çetin
|
Genç Hayat Vakfı
|
32
|
Runa İdil
|
Uslu
|
Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği
|
33
|
Rüya Gevrek
|
Tezcoşkun
|
İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi
|
34
|
Selim
|
Cesur
|
ICC
|
35
|
Sultan
|
Erbaş
|
Hayat Sende
|
36
|
Şükrü
|
Bahar
|
ÇAÇAv
|
37
|
Taşkın
|
Adıgüzel
|
Çocuklar Aynı Çatı Altında Derneği ÇAÇADER
|
38
|
Tuğba
|
Erbilen
|
EHHD
|
39
|
Uğur
|
Kumcu
|
Türkiye Gençlik Federasyonu
|